Dagens planer

Då var det torsdag, inte långt kvar på lovet... Det har gått fort, för fort. Skulle inte säga nej till en vecka till med lov ;) Men aja, denna torsdagen händer lite olika saker. 
Började dagen med att fixa mig och städa rummet lite sen käkade jag frukost och sen åkte jag och pappa iväg en sväng för att kolla moppehjälm. Dock fanns den inte inne så vi skulle komma tillbaka imorgon. Efter det körde pappa hem mig till Evelina så nu är jag här. 
Om en stund ska vi åka iväg och käka pizza innan vi drar oss ut till stallet. Jag ska rida Ninja och hon Roddan. Sen väntar hoppning på Rufus för min del ikväll och sen kollar jag nog när Eve rider sin lektion innan vi åker hem igen :)

Jag tog med ett USB minne till Eve nu så vi kunde lägga över bilderna från senaste gången vi fotade med hästarna. Så jag tänkte redigera några bilder när jag kommer hem ikväll så ni får se några :) Nåja, skriver sen igen! Puss o kram 



pictures

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kortis inlägg

Jag och Emma vaknade runt 10 idag och käkade en god frukost innan vi fixade iordning oss. Vi bestämde oss för att fota lite, så nu har jag precis fixat bilderna. Jag har inte så mycket mer planerat idag så jag tror jag ska ta och göra lite läxor.. 
Nåja, kan kanske slänga upp några smakprov på bilderna sen. Puss



Med Emmsi

Varit iväg en sväng idag och köpt sporrar och kollat lite. Sen har jag inte gjort så mycket mer! Runt 7 gick jag till Emma och lite senare kom Victor och Oscar till oss en stund också. 
Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra, antingen åker jag och Emma och kollar Crawford eller så hittar vi på något annat, får se! Detta blev ett kortis inlägg men jag har verkligen inget att skriva om idag.. Puss på er 



Stormen som aldrig kom

Godmorgon på er, hoppas ni har sovit gott! Verkade ju inte som att man skulle behövt oroa sig någonting för den där stormen Simone som aldrig kom. Den drog sig över andra delar av Sverige istället.. Jag är väldigt glad att den inte kom till oss då den hade gjort så att vääääldigt många hus blev utan ström, samt vält ner träd och haft sönder en del saker vad jag har hört.. Så jag är glad att det bara regnade hos oss, verkligen! 

Nåja, min kväll igår bestod av att sitta och fixa med bloggen! Jag fixade lite nya kategorier och la in inlägg från dom 12 senaste sidorna i sina kategorier. Eftersom alla inlägg nästan ligger i "Elin" kategorin, fick dom nu hoppa in i sina egna kategorier, mycket enklare att hitta och det blir mer "ordning" :) 
Idag ska jag iväg en sväng och sen har jag inget mer planerat. Men vi hörs under dagen, puss 

Som sagt, glad att vi kan skämta om detta iaf i Göteborg! 



Q/A

Vart kommer allt ifrån? 

Svar: Jag vet inte vart allt kommer ifrån då collaget togs bort efter att jag gjort det.. Och det hade inte lagts upp i min profil på den appen. Jag försökte hitta alla klädesplagg igen men det gick typ inte då det kommer in nya kläder till den sidan hela tiden. Tyvärr, nästa gång ska jag vara noggrannare med att det hamnar i min profil så jag kan ta reda på vart allt kommer ifrån! Sorry...
Kram 



SIMPLE party outfit +



Slapp måndag


Godmorgon! Somnade rätt tidigt igår också, typ runt halv 11. Var rätt trött och min huvudverk gjorde mig ännu tröttare, så jag gick och la mig istället för att sitta uppe och inte göra någonting ändå. Idag kommer typ bara bli slapp dag, har ingenting planerat. Dock har vi ju skolarbete som kan vara bra att göra under lovet, men det orkar jag inte med idag. Så bara en slapp dag, se vad dagen har att bjuda på helt enkelt. Vi hörs under dagen! Puss 


Bilder

Bilderna på Carro blev inte lika bra som dom på unghästarna, iaf inte dom 3 sista bilderna på Carro... Ljuset hade ju blivit lite mörkare tills det var dags för Carro att hoppa, men jag lägger upp dom ändå.
 
3 av unghästarna 
 
 
 
 
 
 
 
 
Carro och Quilla
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingshelg

Och så var andra och sista dagen med tävling klar för denna helgen. Kul har det vart, det är det alltid! Dessutom kom Therese dit idag också, de va längesen jag träffade henne :) 
Carro hämtade mig iaf vid halv 9 imorse så lastade vi runt 9 och hade gått om tid när vi kom fram. Första klassen hon hoppade, 1.20, var rätt svår, det var inte många som gick felfritt och sen var det en del uteslutna också. Men dom fixade det bra och fick 1 ner. 
Andra klassen, 1.25, gick ännu bättre och Carro sa även att det kändes bättre än den förra :) Denna klassen fick hon också 1 ner, ett litet onödigt pet ;)

Vi var hemma i stallet igen runt kvart över 4, så fixade vi allt och sen kom pappa och hämtade mig. Så just nu ligger jag och kollar på Hollywood fruar och gör inte så mycket. Fick en jäkla huvudvärk förut idag men så tog jag en tablett och så gick det över men nu är den tillbaka igen.. :( 
Aja, nu ska jag sätta mig och försöka redigera lite bilder från idag. Fick rätt bra bilder på några unghästar, men vet inte hur bilderna på Carro blev.. Hoppas dom blev bra! 
Puss så länge, bildbomb kommer ikväll :) 



Lång dag kan man säga

Snacka om en lång dag, kom hem nu vid halv 8 lixom haha.. Var ju som sagt i stallet vid halv 10 imorse och mockade hos Q och Ninja. Sedan kollade jag lite på när Helena red och sen var vi typ bara i Cafet tills jag och Carro gick ut och började göra iordning Q innan vi lastade vid halv 1. Och när vi kom fram till GFRK hade inte ens 1.05 klassen börjat som Erika skulle hoppa som sin andra klass, utan dom höll på att bygga banan vilket gick vääääldigt segt! Sen var det dessutom 90 starter och sen unghästar, eller om det va 90 starter med unghästar, aja skitsamma, lång tid tog det iaf. 

Vi tog iaf ut Q ur transportern tills slut och jag tror inte Carro hoppade förrän fram mot 5 tiden, kollade dock inte klockan men någonstans där. Hon hoppade ju 1.15 klassen bara, och det var den sista klassen därför var den så sent, egentligen hade vi kunnat lasta på Alleby vid typ halv 3... Haha, aja, det gick bra för dom iaf, ett pet på utsprånget i kombinationen som var näst sista hindret. Men rundan såg jättebra ut och Carro tyckte det kändes bra också så det va bra :) 

Carro körde hem mig efter vi hade fixat stallet och så var jag hemma nu vid halv 8. Så ska la ta det lugnt ikväll, typ kolla film eller nått, vad finns det att göra en lugn hemma kväll haha? Aja, imorgon hämtar hon mig klockan halv 9 så lastar vi vid 9, haha tidigt i jämförelse med idag ;) 
Nåja, ha en bra lördagskväll! Puss 

Gammal bild på bästa Quillis


Good morning

Godmorgon, jag är uppe lite tidigare än vad jag egentligen behöver, vaknade av mig själv... Idag är det iaf första dagen på höstlovet och den spenderas i stallet och på tävling, bra start på lovet om jag får säga det själv! :) Aja, jag ska iaf ta bussen till Alleby vägen sen och åka med Helena in eftersom både mamma och pappa skulle iväg idag och åkte tidigt. Men iaf, jag skulle egentligen vara i stallet vid 10/halv 11 idag men istället då kommer jag vara där runt halv 10. Aja, boxarna behövs mockas så det kan ju lika väl jag göra. Börjar med Q's och så får jag se om jag hinner Ninjas med :) 

Idag ska iaf Carro bara hoppa en klass, så vi lastar runt 12 för att hinna se Erika hoppa sin andra klass också. Finns inte så mycket mer att säga just nu, vi hörs under dagen, hoppas ni får en bra lördag! Puss 



Just nu

Just nu sitter jag i manegen och kollar på när Carro rider Q. Red lite dressyr på Ninnisen förut, hon var lite mer tjafsig idag, inte överdrivet men lite mer än vanligt. Annars gick det bra och hon skötte sig så bra så, väldigt taggad efter galoppen och typ galopperade på stället innan hon fattade att hon inte skulle få galoppera mer, haha sötan! <3
Sen har jag fixat allt i stallet och typ bara snackat med folket. 

Nåja, strax är Carro klar och så ska hon nog putsa också innan vi åker hem. Imorgon är det tävling plus sovmorgon för vi behöver inte lasta förrän typ 12! Inte så mycket mer att säga just nu, men vi kanske hörs under kvällen igen. Puss o kram 



Todays dresscode



FP by me

 

innan jag somnar

Va i stallet vid halv 6 och snackade med Helena, Carro och Flisan innan jag och Helena gick bort till manegen där Rufus var. Strax efter det kom även Carro (=glad elin) och Flisan. Idag hoppade vi lite olika linjer med lite olika avstånd. Till att börja med hoppade vi en kombination med 4 galoppsprång i mellan, när vi skulle hoppa fram 2 gånger på den kombination fick jag bara in 3 galoppsprång då det gick lite fort och jag hann inte samla upp honom så mycket så vi skulle kunna gå på ett galoppsprång till. Men sen gick det bättre och jag fick in 4 hyfsat jämna språng imellan hindrerna. Efter det la vi till 2 hinder till, ett som stod på diagonalen och ett som stod på långsidan, alltså en böjd linje med 2 galoppsprång imellan. Gick rätt bra. Och sen la vi till tre hinder till, en till böjd båge med hinder från diagonalen till långsida med 3 galoppsprång imellan, och sedan en oxer som stod på andra långsidan.
 
Jag är rätt nöjd, kunde skärpt till mig lite men det gick ändå rätt bra. Jag fick in dom antal språng det skulle vara och dom var hyfsat jämna, förutom dom första gångerna på kombinationen då. Han hoppade bra idag också, slarvade lite och var i ett räcke när Mikael höjde lite, men annars var han duktig. Bara jag som måste öva på att fånga upp han lite mer på yttertygeln så han landar i rätt galopp, tips från C ;) 
 
Nåja, allt för idag! Btw, jag ska bli bättre på att blogga, tagit till mig orden från mina kära vänner och jag ska försöka göra så det dyker upp mer inlägg under dagarna ;) Har redan fixat ett litet tills imorgon, det finns ju även inlägg i annan form än text som kanske är roliga att kolla på. Har egentligen jättemycket ideer på olika inlägg, bara det att jag aldrig fått ut dom ur huvdet och ner på tangentbordet, ska bättra mig, lovar :)
 
Dröm sött, pussar
 
 

Det är tooorsdag

Redan torsdag? Denna veckan har gått jättefort! Men japp, det är torsdag vilket innebär att det har varit en kort dag i skolan för min del och sen ridning ikväll. 
Började denna dagen med en chill svenska lektion, bara skriva lite på datorerna, sedan hade vi håltimma där jag gjorde SO läxan tills idag och sen kollade jag även halloween avsnittet av PLL som kom ut idag, wiiiihoooo!!!! Helt klart världens bästa serie!! Fortsatte sedan iaf med en engelska lektion där vi hade ett prov i form av en insändare nu efter debatten. 
Debatten var så att klassen blev indelad i 6 grupper med 4 personer i varje grupp. Sen hade vi 3 ämnen: för/emot djurtester, alltså testa mediciner osv på djur. För/emot päls och läder. Och för/emot att äta kött. Min grupp skulle vara emot läder och päls och vi debatterade då alltså mot den gruppen som var för läder och päls. Sen var även varje person i gruppen tilldelad en "roll" alltså en person i verkligheten som sysslar med det ämnet. Jag blev då alltså en designer som heter Stella McCartney som är emot päls och läder. Faktiskt riktigt roligt, fick bra respons av lärarna efteråt också så det var kul, så nu väntar jag bara på betyg från debatt och provet :) 

Okej haha, tillbaka till andra igen.. Efter engelska lektion hade vi kvar SO och Matte och sen slutade vi vid 2. Så nu har jag precis gjort mig en god rosa smoothie med lite müsli på toppen och ska inte göra så mycket mer innan stallet. Vi hörs sen. 



Tired girl

Onsdagar brukar det inte hända så mycket på, en dag mitt i veckan bara typ. Men idag har det hänt lite olika saker, började dagen med ett spanska prov som kändes bra. Fortsatte sedan med slöjd och idrott innan vi åt lunch och stack iväg in till stan. Där åkte alla till dom gymnasiumen man ville besöka, och jag och Annie åkte till samma gymnasium. Så var vi där med massa andra 9:or, träffade bl.a Maria. Men iaf vi var där från 1 till 3 och fick en rundvandring och så pratade dom lite och aa vi gjorde lite olika grejer. 

Efter det tog jag iaf bussen hem igen och så gjorde jag inte så mycket. Sen åkte jag och Emma med mamma till Maxi då hon skulle handla, och vi passade på att köpa lite extra godis då det är sånt extra pris nu ;) Och sen när jag kom hem så satte jag och mig och läste den där jäkla svenska boken igen.. 
Jag har inte hunnit svara på den frågan jag fick angående mitt klädcollage idag.. Men svar kommer så snart som möjligt! :) Vi hörs igen imorgon, är verkligen så trött, puss och godnatt 



new jacket

Har dock haft den här jackan och sjalen någon vecka nu, bara det att jag glömt lägga upp bild på dom ;)
Här är dom iaf:
Jackan är väldigt mörkblå, alltid svårt att få en rättvis bild, men de funkar.
Och sjalen är leopard färgad som ni ser ;)
 
 
 
 
 
 

Dröm sött

Nu har jag krupit ner i sängen efter en lång tisdag. Började dagen med en sovmorgon, och sedan var första lektionen idrott med samarbets övningar, roliga och jobbiga! Fortsatte sedan med lång rast, musik, engelska där vi hade våran debatt idag vilket gick bra. Sedan avslutade jag dagen med hemkunskap. 
Efter det drog jag hem till Emma och pluggade spanska, käkade pizza och skrattade tills vi låg dubbelvikta ;) Haha, jag gick iaf hem sen igen runt halv 9 och hoppade in i duschen och nu ligger jag här i min säng. 

Imorgon har vi bara 3 lektioner, dom som är på förmiddagen, för sen ska vi in till stan för att det är niornas dag. Så man har typ "anmält" sig till det gymnasiet och den linjen man har tänkt sig att kanske gå, och så besöker man det imorgon. Nåja, mer om detta imorgon. Har även fixat ett tidsinställt inlägg tills imorgon och sen ska jag även försöka svara på en fråga angående de klädcollaget jag la ut tidigare idag. 
Puss på er 



+ + +



Avicii

Åh, den 28 februari nästa år kommer AVICII till Sverige och spelar på Tele2 Arena i Stockholm, hur nice hade det inte varit att köpa en biljett och åka dit? Så sjukt värt! Men dock vet jag ju inte om jag kan det.. Aja, hade så sjukt gärna velat åka dit, riktigt nice! 





A rainy day

Denna måndagen har varit en riktigt grå och tråkig måndag. Imorse när man kollade ut genom fönstret regnade de och blåste. Jag hoppade i ett par mjukisar idag, och så fick de bli en cozy outfit till skolan. Tog mig igenom dagen med alla lektioner och sedan vid 3 drog jag hem och har under eftermiddagen och kvällen pluggat lite spanska. 
Nu ska jag krypa till sängs. Imorgon har jag sovmorgon och sedan väntas 4 lektioner och sen hem och plugga igen för ovanlighetens skull.. Puss och godnatt! 



Sunday evening

Och så var vi i slutet på veckan igen och imorgon väntar början på en ny. Idag har jag typ gjort 2 grejer, varit i stallet och läst en bok. Haha, självklart har jag gjort grejer där i mellan också, men dom har jag nog lagt mest tid på. 
I stallet tog jag de så lugnt man kan typ. Började med att mocka och lägga in hö och sen hämtade jag henne i hagen så satt vi i stallet och myste innan jag började borsta henne, hihi. Fixade henne länge och till slut kom jag ut från stallet och in i manegen där jag red ett lugnt dressyr pass. Hon va lite seg idag, men skötte sig bra! Efter det pussade jag på henne och släppte ut henne i hagen igen och fixade maten och åkte hem. 

Väl hemma fick jag i mig lite mat innan jag satte mig och läste våran bok som vi ska läsa i svenskan. Inte jättebra men aja.. Sen har jag inge gjort så mycket mer, sms:at, kollat solsidan och så typ. 
Imorgon väntas den jobbigaste skoldagen på veckan, från 8 till 3 med bara fem minuters raster.. Nåja, ska försöka somna lite tidigare idag så vi hörs imorgon.



En söndag som denna

Påväg ut till stallet nu i regnet för att rida Q. Blir ett dressyrpass i lilla manegen, hörde dock att hon hade varit lite varm och svullen i frambenet igår, så vi får hoppas att de är bättre idag. Iaf så ska jag fixa hos henne och sedan blir det att åka hem och plugga inför de som kommer nästa vecka i skolan.. 
Nåja, vi hörs under dagen! Puss /E



Final i sanktan

Lördagar brukar vara en stalldag för min del, men idag har jag bara varit hemma. Det är ju teorivecka på Alleby denna veckan. Vaknade vid halv 11 imorse, jätteskönt att få sova ut, varit rätt trött denna veckan.. Men iaf efter att jag hade vaknat åt jag en god frukost med la familia och sedan tog jag det bara lugnt och vaknade lite mer till liv innan jag började pluggade lite. Så nu har jag varit ute hos min lilla prins och gjort fint hos han, satt in ny saltsten och kalksten, gjort rent och lagt in nytt hö. 
Resten av dagen ska jag plugga, fixa iordning mig, äta och sedan kommer mormor och morfar och hämtar mig. Vi ska åka in till stan och kolla när Julia och Matilda spelar fotbollsmatch, final i Sanktan mot Eriksberg. Bara att hoppas på att dom vinner detta året också, grymmisar! Det är eftermiddagens planer, nu ska jag fortsätta läsa. Ha en bra lördag! 
 
 

It's friday

Äntligen fredag, åh va skönt! Jag har kommit hem från stallet och ska strax sätta mig framför tv:n och äta godaste kyckling baguetten som mammi har gjort hihi och kolla idol, bara götta mig och ta de lugnt ;) 
Skolan idag va chill, rolig och bra. Har börjat med en rolig grej i SO:n nu, att skapa ett eget företag med någon, ska bli riktigt kul! Sedan fortsatte dagen bra med att vi först slutade tidigare och sen att jag skulle ut till stallet och rida bästa Ninnis! 

Red i paddocken idag, va så härligt höstväder ute, lite små kallt och sol. Och Ninja var så fin så, lite tjafsig i skritten i början. I traven skötte hon sig riktigt bra, inget tjafs alls utan hon bara travade på! Och sen galoppen är hon ju lite som hon är haha, hon va iaf jätteglad och galopperade på och studsade lite ibland. Och sen tillbaka igen till den fina traven och inget tjafs, älskade prinsessan <3 Efter det fixade jag allt hos henne och pussade på henne innan jag åkte hem. 

Hoppas ni får en bra fredag kväll, puss på er

Världens finaste tjej <3



Hoppträning

Idag va det hoppning som stod på schemat för min del. Va i stallet runt 5 och mockade hos Q, pratade med Helena och Eve och lite så. Efter det gick vi bort och byggde banan, och sen borstade jag på Rufus. Efter det gick jag bort en snabbis och kollade på clinicen där Carro, Sandra, Jenny, Rebecca och Matilda hoppade. Sen tillbaka till stallet och ta på mig mina grejer och fixa iordning Rufus och gå ut och rida fram lite! 
Istället för att träna för Thomas Torgersen (då han inte kunde komma tack vare tåget) fick vi träna för duktiga Arvid och Kelly. Det va alltså jag, Erika, Jossan, Felicia och Malin. 

Jag tycker träning va bra och de gick både bra och lite mindre bra enligt mig själv! I början i galoppen iaf övade vi på att ta tillbaka dom och trycka på dom. Sen började vi hoppa fram på alla olika linjer som va uppställda, och alla hade relaterade avstånd på 5,6 eller 1 galoppsprång. Och i slutet hoppade vi hela banan, första gången gick de lite sisådär, kändes som jag slarvred lite.. Kom iaf en gång till vilket gick bättre. 
Både Arvid och Kelly tyckte de va en 'check häst och att de såg bra ut, så de va roligt! Gav bra tips också och aa, jag är väl nöjd :) Roligt att träna för dom, glad att jag fick vara med. Och tack, tack, tack till Gunilla för att jag fick låna din häst!! <3 Och jag är så glad att Carro va där, vare sig det går bra eller inte så är jag glad när hon kommer, hon är bäst! <3

Kom iaf ifrån stallet vid halv 11, körde hem Evelina och sen hem. Hon fotade även idag, hon sa dock att bilderna inte blev jättebra, men alltid något! Carro fotade också, så vi får väl se om jag kan få dom bilderna. Men nu måste jag sova, tröööött!
Hörs imorgon, godnatt från en riktigt glad tjej! 



Chilla på de

Började dagen med ett gött idrotts pass med badminton. Fortsatte sedan med lång rast, musik, engelska och till sist hemkunskap. Engelska debatten var framflyttad och hemkunskaps provet kändes bra. Skönt det! Vi slutade vid halv 4 och då drog jag hem. Här hemma har jag bara tagit det lugnt, får se om Annie kommer hit en sväng kanske. Annars ska jag bara ta det lugnt, var ett tag sen man hade en helt lugn dag ;) 



Klubbmästare 2013

Då har jag fått reda på vem som blev klubbmästare i Alleby 2013. 
På lektionsponny vann Amanda Bryngelsson på Pikatchu. På privatponny vann Felicia Wikman Adolfsson på Aircraft. På lektionshäst vann Sandra Ivestig på Hedvig. Och på privathäst vann Caroline Claeson på Quilla!
Stort grattis till er, ni är grymma!! 

Lånade bilder av Klara Mellbin




Måndags plugg

Då var det måndag igen, jobbigaste delen av dagen är iaf avklarad, skolan.. På måndagar är det ingen höjdare alltså, går från 8 till 3 med bara 5 minuters raster. Men iaf så hade vi matteprov idag som kändes bra som tur va, kändes iaf bra när jag lämnade in :) 

Just nu sitter jag med huvudet nere i hemkunskaps boken och pluggar inför imorgon. Sen ska jag även hitta lite mer argument inför engelska debatten imorgon. Annars händer inte så mycket, plugg, plugg och plugg för tillfället, så sjukt tråkigt och segt.. Aja, vad ska man göra? Tur att det snart är lov! Hörs sen igen, puss 



13 - sunday

Körningen idag gick jättebra. Jag mötte upp Anton, Jennifer och Sofia där imorse så tog vi på oss jacka, handskar och hjälm. Sen gick han igenom lite grejer innan vi fick börja köra. I början körde vi mest runt, sen började vi öva med blinkersen när vi körde. Efter det körde vi slalom mellan 16 konor som stod rätt tätt. Efter det lite zick zack svängar, sen vara det dags för att skjutsa varandra. Efter det körde vi själva igen och till sist skulle vi gasa full gas på en raksträcka för att sedan mjukt bromsa in. Även fast det bara va vi 4 idag så hade vi as roligt. Men iaf, när nästa grupp kom och skulle köra när vi var klara gick vi in och gjorde ett grupparbete och åkte sedan hem. Vi körde i typ 2 timmar idag, sen tog det ju lite tid innan och sen grupparbetet på slutet, så va där 3 timmar typ. Var hemma igen runt 12.

När jag kom hem var det bara att sätta igång och plugga.. Så nu har jag gjort spanskan tills imorgon, pluggat på hemkunskaps provet tills på tisdag och kollat lite Världscuphoppning. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan kolla Solsidan, efter det blir det lite sista plugg inför matteprovet imorgon. 

Förresten så vara det ju KM idag på Alleby, fortfarande ledsen över att jag inte kunde vara med :( men aja.. Hoppas iaf att det har gått bra för alla som hoppade både clearround och KM, och ett stort grattis till er som blev klubbmästare!! :) 
Puss på er / E



Autumn +

 
 

Moppekurs

Kom hem från moppekursen för en stund sen. Vi har ju då varit där sen klockan 9 imorse till klockan 4, faktiskt riktigt kul! 1 tjej från min klass, 1 annan tjej jag känner från skolan, 1 kill kompis och hans kompis och 2 två andra killar från skolan var där och 3 andra från Torslanda. Och sen några till, vi var 15 stycken! Hade en bra lärare, rolig och så, så det faktiskt som sagt riktigt kul. Och dagen har gått rätt fort. Har tjockat oss med bullar, godis och pizza som man fick där. Imorgon ska vi övningsköra och göra ett grupparbete och kommer bara vara där i 3 timmar per grupp, jag ska vara där 9 på morgonen med Anton, Jennifer och Sofia. 

Nu kommer jag fortsätta spendera min lördag med plugg, jättekul att man måste plugga hela helgen... Sen så kommer det hem några till oss idag också. Men aja, nu måste kag fortsätta. Puss på er 



Idag va det fredag

Ingen bra uppdatering alls idag.. Skolan var iaf bra, SO provet gick bra och så. Sen drog jag hem och åkte iväg och red Quilla vilket gick väldigt bra. Hon var superfin och lyssnade bra. Efter det mockade jag och fixade allt innan jag åkte hem. Väl hemma hoppade jag snabbt in i duschen då våra kompisar redan hade kommit. Så för ett stund sen åkte dom hem och nu ligger jag i sängen. Imorgon blir det moppekurs från 9 till 4, och på söndag tror jag bara det är 2 timmar eller nått sånt. Fortfarande ledsen över att jag missar KM:et på söndag.. :( Aja, fler tävlingar eller Pay and jumper kommer väl på hemma plan. 

Förövrigt så kommer helgen bli lite seg, alltid gött med fredag, men inte när man vet att man måste plugga plugga plugga för att man har 4 grejer till måndag och tisdag. 2 prov, 1 engelska
 debatt och 1 jobbig läxa... Och sen även moppekursen fast det ska väl ändå bli lite kul. Nåja, nu måste jag sova, as trött! Puss på er




Quillis ❤️




Hopp hopp

Hopplektionen gick bra! Rufus skötte sig riktigt bra, bara jag som klantade mig ibland.. Idag hoppade vi hinder med både långa och korta distanser fram till hindret. Och lite olika bågar och vägar och så, lite roligt! Han skötte sig som sagt bra, det var bara jag som klantade mig och tog en lite för kort väg och hann då inte rakrikta honom vilket då blev ett stopp, men vi kom igen och då blev det mycket bättre. Sen så gick det bra tycker jag, resten av passet. Skulle dock tycka det var enklare om jag kunde ha en martingal på honom när jag hoppar. Han drar upp huvudet och blir lite stark efter hindrerna nämligen, ska se om jag får ha det :) 

Nästa vecka blir det ingen hoppspecial för mig då det är teorivecka. Men istället frågade Gunilla om jag ville vara med och hoppa för en landslags tränare (om jag inte minns fel) som kommer till Alleby. Han skulle hålla en clinik först där några är med och hoppar, bl.a Carro, och sen är det en träning efter det som jag och 4 till ska vara med på, 3 privat ryttare och en i min grupp. Så det ska bli kul :) Men aja, de är en vecka kvar, skriver om det lite närmare. 

Imorgon blir det skolan till halv 3, sen iväg till stallet för att rida Ninja och sen hem igen och då kommer några kompisar hem till oss. Men nu måste jag sova, trött idag igen ;) Puss o godnatt 



Chill dag

Och det är torsdag, vilket betyder stallet och hoppning för min del. Blir antagligen Rufus tror jag. Annars har dagen varit bra, har bara haft 2 lektioner och där i mellan en håltimma. Efter andra lektionen åt vi och sen skulle vi har skoljogg vilket vi hade senast i 6:an haha. Aja, jag hade inte med mig spring kläder, glömde dom. Så jag, Emma, Wille och Marcus gick runt istället. Aja, va inte alls jobbigt så, vi gick den 6 km rundan. Och efter det drog vi hem. Och nu har jag pluggat lite SO och ska strax byta om för att åka iväg till stallet, så vi hörs igen senare. Puss / E



Hallåe




Gymnasie mässa

Denna dagen har varit riktigt chill. Började med att vi var vid svenska mässan vid halv 10 och gick runt där inne till 11 då vi fick dra hem igen eller stanna kvar. Jag och några till hade kollat på allt vi vela veta mer om så vi drog hem. Väl hemma gick jag snabbt förbi skolan för att hämta en bok och sedan hem igen. Jag gjorde lite matte och nu är jag påväg in till gymnasie mässan igen med mamma och pappa. Man skulle dit en gång med skolan och en gång med föräldrarna typ. Nåja, inte så mer att säga nu. Hoppas ni har haft en bra onsdag! 




Todays outfit




Autumn

Igår när jag kollade igenom min garderob märkte jag att jag måste verkligen ha nya kläder. Även fast det finns väldigt gott om kläder där inne, känns det som att jag inte har något att ha på mig. Nya fina, fräscha höst kläder är vad jag behöver. Älskar verkligen höst modet, tycker det är så snyggt! Nåja, en sak som är säker är att jag ska ut och handla höst kläder så fort jag får lite tid över ;) 



Study

3 ord som sammanfattar min dag: plugg, plugg och plugg typ. Började dagen med en sovmorgon, sen idrott, musik, engelska och hemkunskap. Slutade vid halv 4 och drog hem och har pluggat hela eftermiddagen och kvällen. Har gjort alla SO frågor för kapitlet, dom frågorna vi skulle göra i Historian och skrivit ner det jag missade på en NO lektion. 
Slutet av denna veckan och början på nästa vecka har jag sjukt mycket... På fredag har jag SO förhör, på måndag har jag matteprov och spanska läxa, på tisdag har jag hemkunskaps prov, engelska debatt och engelska läxa och på torsdagen fortsätter engelska debatten. 

Så med andra ord så kommer jag sitta med huvudet nere i skolböckerna den lediga tid jag har. Som tur är är det lov vecka 44, väl behövligt nu, varva ner lite igen och inte känna någon press med allt i skolan. Inte nog med det, imorgon ska vi på gymnasie mässa, och jag vet verkligen inte vad jag vill gå. Eller jo, vilken linje har jag två olika alternativ på just nu, men sen gäller det att hitta ett bra gymnasium med dom linjerna också. Inte för att det är dags att välja än, men man känner ändå att man ska ha sina funderingar på det. Aja, får väl se om morgondagen hjälper till med något av det ;)  

Nåja, vi hörs igen imorgon, puss o kram / E



Punkt punkt punkt





outfit

Jättefult att handen e tejpad, men aja.. 



Sociala




Trött tjej

Då var måndagen snart slut och jag har landat i sängen efter en eftermiddag med plugg och lite så. Imorgon börjar dagen med en go sovmorgon och fortsätter sedan med idrott, musik, lång rast, engelska och hemkunskap och sen slutar jag vid halv 4. Men vi hörs igen imorgon, nu går ögonen i kors, även idag är jag sådär jättetrött haha, aja, puss och kram 



Då var det måndag igen

Imorse vaknade jag upp med världens förkylning, härligt... Men dom brukar gå över rätt snabbt, så hoppas på det. Måndagar i skolan är alltid lika segt, inte så roliga lektioner och bara 5 minuters raster. Så det är därför bloggen har stått still idag, inte hunnit uppdatera er. 
Jag slutade iaf vid 3 och drog hem direkt och just nu sitter jag och pluggar. Har inget att göra idag så ska väl fortsätta mitt pluggande, jippi... Eller? Hörs senare /E



Lugn tävlingsdag

Hej på er! Efter en tävlingsdag på Troya ligger jag nu i min säng och kollar runt lite på mobilen. Dagen har varit jätte bra, lugn och skön med världens bästa Carro och Q! Idag fick dom plockat med sig två rosetter hem, 11:a i första klassen och 6:a i andra :) Hela morgonen hade vi jätte gott om tid både i stallet och när vi kom fram, så verkligen ingen stress någonstans, mer dra ut lite på tiden ;) Sen har det lugna hållt i sig hela dagen, gött! 

Imorgon blir det skola och sen under eftermiddagen blir det nog lite plugg. Ha en bra söndags kväll, nu ska jag fortsätta att ta det lugnt ;) Puss





@Troya




Tävling imorgon :D




God morgon

Igår somnade jag verkligen precis efter att jag publicerat inlägget, var så sjukt trött. Men nu har jag vaknat till liv igen ;) Och jag ska strax gå ner och äta frukost innan jag drar mih ut mot stallet. Inga andra planer för dagen förutom stallet. Nåja, vi hörs under dagen, puss / E



Stall fredag

Efter att Emma hade kört mig till stallet förut fixade jag iordning Ninja och gick sen tillsammans med Felicia bort till stora manegen. Gud va längsen det va jag red Ninja ordentligt, sist skrittade jag ju bara i några minuter. Plus att sist jag red henne, alltså ordentligt, red jag alltid på hacket. Men idag red jag på bett vilket funkade jättebra. Hon tjafsade lite i början i skritten men sen gick hon så fint så. Fortsatte med trav där hon var super duktig och fin. I galoppen på långsidorna blev hon taggad, men hon gjorde ingenting utan galopperade bara på och frustade. Efter det var hon lite taggad i traven men lugnade ner sig snabbt och gick jättebra i slutet också. Så jag är jättenöjd med ridpasset kan kan jag säga. Och jag har verkligen saknat att rida henne kände jag nu, världens bästa Ninja! 

Efteråt mockade jag hos henne och fixade mat och gick sedan till Cafet och snackade med Carro och lite så innan vi gick tillbaka till stallet och träffade Flisan. Sen slängde jag in hö till Ninnis och åkte hem runt kvart över 7. Nu under kvällen har jag bara tagit det lugnt, är så trött nu. 
Imorgon blir det stallet igen, men först lite sömn, natti 



So much love




Dags att rida




It's friday

Slutade vid kvart över 1 idag istället för halv 3, rätt gött på en fredag faktiskt. Skolan har varit bra, lämnade in min svenska novell med en riktigt bra känsla, blev nöjd med den. Sen fick jag även bra resultat på mitt musik prov som jag fick tillbaka idag. Nu ska jag bara ta det lite lugnt och sen kommer Emma och hämtar mig och kör mig till stallet hihi, bästi! Jag ska rida någon av Ninja och Q, vet inte vem haha. Men så är jag la där lite under kvällen och sen åker jag hem igen. Ha en bra fredag allihopa! Puss / E




Friday outfit




Idag va det tordag

Skolan har gått rätt fort idag, och efter att jag slutats drog jag hem och skrev på min svenska novell. Sen drog jag till stallet och dampade med flisan innan vi träffade Carro. Så snackade vi och gick sedan bort till manegen. Idag hoppade vi tre kombination, och det gick helt okej. Kändes som att jag red lite flaxigt, men det gick ändå helt okej.
Efteråt så pratade jag åter igen med Carro och Flisan vilket slutade med att Carro sprang och skrev upp mig på KM:et (klubbmästerskap) som är nästa helg haha. Hon var snäll och lovade att hjälpa mig <3 Måste bara kolla så att jag kan. Och sen vid 8 åkte jag hem och skrev klart novellen. 

Just nu har jag krupit ner i min varma säng och ska strax avsluta här. Imorgon är det äntligen fredag, och framför mig har jag en bra helg! Puss och godnatt 


En prinsessa






Mot stallet

 

3 oktober





Morning

God morgon på er! Jag ska strax sticka iväg till skolan, tänkte bara skriva lite först. Jag trodde jag började 8 idag, och precis när jag hade tänkt gå fick jag reda på att vi börjar halv 9. Men jaja. Dagens planer är skolan till klockan 2, sen hem och plugga och sen vidare till stallet. Kommer dock få åka dit lite tidigare idag då mamma ska på föräldra möte vid halv 6. Inte så mycket mer planerat idag, en lugnt torsdag. Vi hörs under dagen, puss 




Alla dagar

Idag blev en bloggfri dag typ. Är så trött efter vandringen, och har ont i mitt knä och haltar just nu fram haha. Men ändå var jag med på idrotten förut, jag och 6 personer till av 24 i klassen haha. 5 var sjuka och resten kunde inte va med, eller typ "glömt" kläder ;) Aja, dagen har iaf gott rätt fort och efter de drog jag och Emma hem till mig och pluggade och så. 

Vandringen gick också bra. I måndags gick vi 2,2 mil. Började gå i hela gruppen men sen efter hand kom man ju bort ifrån varandra. Så som max gick vi 7 pers och sen var det mest jag, Emma och Annie som gick. Sen stötte man ju på några från klassen påvägen ibland. Iaf så var vi framme efter 6 timmar, och då hade vi ändå gått på bra! När A-laget (den andra korridorens 9:or) var ute och vandra gick dom 2 timmar kortare än oss den första dagen och började även tidigare på morgon, och ändå tog det kanske 1 timma längre för dom att gå haha. Men iaf, så kom vi fram och lagade mat och fixade tält och sen gjorde vi brasor och umgicks, väldigt mysigt faktiskt. Sen sov jag typ 1 timma den natten. Sen på morgonen fixade vi iordning allt och åt frukost innan vi gick dom 8 km som vag kvar. Och det var så skönt att komma fram, och se det som var slutet. Efter det åkte jag hem, tog en varm dusch, la mig i soffan och åt och sen på kvällen kollade jag film och tog det lugnt. 

Imorgon blir det en lugn skoldag, sen hem och plugga och sen iväg till stallet för att rida! Så vi hörs imorgon, puss 




❤️