Home sweet home


Bara så ni vet

Bloggen kommer börjas uppdateras igen när jag kommer hem. Och då har jag lite olika inlägg som kommer komma upp :) All for now, puss / E


Åh, va jag saknar dom


Vi har det bäst


Dela en coke med mig


Slappis

Hej på er!
Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen sen jag kom hem från sjöis.. Har inte haft nån lust helt enkelt.. Men jag ska försöka bättra mig, har även fått lite inspiration till hur ni kan följa mina dagar utan text. Nämligen att jag gör "My Day" videos. Rätt kul faktiskt, har provat, dock inte kunnat lägga upp dom då jag inte kunnat få musik till än.
Men iaf så sitter jag just nu ute på altanen och försöker få lite musik över förd till mobilen, då man inte kan ta från Spotify till filmen.. :( Men det ska nog fixa sig. Annars består min dag av att packa ner det sista i väskan, jag ska nämligen till Turkiet :D Det ska bli så gött!!

I lördags när jag kom hem från sjöis, hann jag bara slänga mig in i duschen och sen skulle jag iväg för att träffa kompisar som jag var med hela kvällen. På söndagen var jag rätt trött, så blev en slapp dag, och senare på kvällen kom Annie hit. I måndags, igår, började jag packa lite innan vi åkte till Julia och Matilda som fyllde 15. Så var vi där hela kvällen. Och idag blir det som sagt att packa ner det sista och fixa den där musiken och bara vara hemma :)
Vi hörs, puss på er! / E


Grattis världens bästa kusiner


Kväll #jappjapp


Baddag

Hej på er! Nu har jag 3G nät, vi är nämligen och badar med hästarna och här har man jättebra nät. Jag har iaf fått min lilla favorit prinsessa till ponny, I'm Fine. Dock blev det bara att jag red hit henne idag, då hon inte gillar vatten utan bara stegrar. Det spelar ingen roll om det regnar eller om hon går i det, så står hon på bakbenen. Det visade hon väldigt fint när vi skulle gå igenom vatten för att komma hit ;) Och alla andra år. Men iaf så fick jag en annan häst att bada med.

Hittills har vi haft det jättebra och jag bor med alla jag ville bo med, 12 tjejer i en stuga :) 9 av oss går i samma ridgrupp också, alltså full grupp. Imorgon står två pass hoppning på schemat, dom var tvungna att lägga dom på samma dag, men det funkar för mig och Fine ;) Men nu ska vi strax rida tillbaka, btw vi har haft strålande sol hela tiden, gött! Skriver igen när jag har teckning, puss / E


Blogglista

Namn: Elin Olsson

Ålder: 14

Längd: 172 cm 

Sko-storlek: 38 

Född: Mölndal 

Bor: Göteborg

Gör just nu: har sommarlov
 

 Allmänna frågor:  

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Glad, snäll och jag vet inte, är inte så bra på att säga sånt om mig själv

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Har svårt att säga nej, kan bli lite sur när jag är trött eller hungrig 

Vad är du rädd för: Ormar, spindlar (småkryp) & förlora någon jag älskar 

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Vet inte.. Typ tänderna  

Det roligaste jobbet du haft/har: jobbar inte 

Har du körkort och egen bil: nix! 

När tod du ditt körkort: Har inte tagit det än

När grät du senast: typ för någon vecka sen 

När skrattade du senast: Idag  

Vem åkte du bil med sist: Mamma och pappa
Vem åt du mat med sist: Mamma och pappa 
Vem sov du hos sist: Hemma, men borta var det hos Annie
Vem sov hos dig sist: Julia och Matilda
Vad var du rädd för när du var liten: Haha typ läskiga människor
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Frisör eller ridlärare
Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Några gånger 
Värsta smärtan du råkat ut för: När jag skadat mig ordentligt 

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: stunder med familj & vänner, hästarna, tävlingar, stallet

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Saker 

Har du någonsin sportat: Japp, jag rider nu och så har jag spelat fotboll rätt länge, men slutat nu

Vad finns alltid i din handväska: Iphone, plånbok med mera 

Har du varit utomlands någon gång: Ja, Thailand, USA, Spanien, Mallorca, Turkiet, Cypern, Danmark, Norge typ
Vilken plats var finast: Thailand
Största stad/städer du varit i: New York 


 
 Lite mer personliga frågor: 

Har du någonsin tagit eller provat droger: Nej 

Rökt: Nej 

Snusat: Nej 

Druckit: Nej, smakat, men det räknas inte haha 

Har du piercing eller tatuering: öronen och ska/vill göra i naveln  

Hur ska en kille vara/se ut för att du ska falla pladask: Kan inte säga exakt men fina ögon & bra klädstil, charmig, omtänksam, ha go humor.. 

Finaste komplimang du fått: Att jag är mig själv typ  

Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Hoppas jag inte 

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Nix!
 

  Antingen-eller-frågor: 

Storstad eller landet: storstad I guess 

Hamburgare eller pizza: hamburgare 

Kött eller fisk: Kött 

Hund eller katt: hund! 

Aftonbladet eller expressen: aftonbladet 

McDonalds eller MAX: McDonalds

Vin eller Öl: Inget 

Charter- eller skidsemester: Chartersemester, fast skidsemester är inte helt fel

Sverige eller Utlandet: Beror på vilket utland men jag annars trivs jag i Sverige 

Sport eller nyheter: Sport

Hockey eller fotboll: Fotboll 

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Det spelar inte så stor roll men om man måste välja så brunhåriga kanske 

Sommar eller vinter: Sommar 

Vår eller höst: Höst, heh fyller ju år då! 

Flyg eller tåg: båda 

Bil eller buss: Bil 


Påväg


imorgon åker jag

Har inte hunnit fixa några tidsinställda, bara ett som kommer komma upp imorgon. Men jag ska försöka skriva ett inlägg så fort jag får bra teckning. Och sen kommer bloggen rulla på som vanligt när jag kommer hem på lördag nästa vecka igen :) 
Jag har iaf packat och fixat idag samt städat rummet och så. Jag kommer verkligen att sakna Julia, hoppas hon får det bra. Får ändå tänka posetivt, hon har blivit utvald bland från början flera 100 98-tjejer. Så imorgon blir det bara jag och Matilda som åker och så träffar vi våra andra kompisar där. 
 
Så nu ser jag fram emot en vecka med hästar, kompisar, bad, sol, ridning och allt som hör till. Jag har inte så mycket mer att säga, men som sagt så kommer iaf 1 inlägg imorgon. Sen ska jag verkligen göra mitt bästa för att slänga in ett inlägg under dagen. Teckningen är ju inte jättebra där. Men annars så kör jag på som vanligt om en vecka!! 
Vi hörs, kram på er / E
 

Packa packa


Godmorgon fredag

Godmorgon, fredag idag och jag ska börja packa. Imorgon åker jag till Sjöis (Sjöstjärnans ridläger) blir fjärde året irad nu mig och mina kusiner att åker dit. Fast detta året kan inte Julia följa med, hon blev uttagen till ett läger med stadslaget. Så hon tog den chansen, vilket jag tycker hon gjorde helt rätt i. Men Matilda ska med, så det är super. Sen även en tjej jag känner från Alleby och dom kompisarna vi träffade på Sjöis förra året ska med. Kul att vi har haft kontakt i ett helt år och nu är det bara 1 dag tills alla vi träffas igen.

Men iaf, ja om jag hinner under dagen ska jag försöka fixa lite tidsinställda inlägg som kommer upp under veckan, då teckningen där brukar krångla lite.. Jag ska försöka fixa så bloggen inte står tom under veckan iaf, ska göra mitt bästa :) Men vi hörs under dagen, nu ska jag upp och äta frukost, kram / E

Matilda & Julia ❤


Skojj i skogen

Jag cyklade iväg till stallet vid 12 imorse ungefär. Väl där gjorde jag inte så mycket, typ va med dom när dom åt lunch och så. Sen satt vi bara och typ gjorde ingenting tills vi skulle göra iordning hästarna. Carro sa att jag fick följa med och rida ut, så jag tog Brutus en ridskole häst, fick på mig ett par ridskor, ridbyxor och en gymkhana hjälm på huvudet, jag var otroligt vacker haha ;) Framför allt kände jag och Brutus oss väldigt fina när vi red bredvid Carro och Quilla, eller inte ;)
Men iaf så red jag med Carros grupp ut på Torslanda rundan. Och vi skulle även upp i skogen, så eftersom Carro och jag red först så bestämde hon vägen. Men bara det att efter att jag trott att jag hittat en stig och hela ledet ridit in på den "stigen" så slutade det med att vi stod uppe på ett berg och inte visste vart vi va. Men haha, en sak kan jag säga, jag har aldrig skrattat så mycket haha. Det roliga va att det va bara jag och Carro som skrattade as mycket, alla andra va typ tysta. Haha ingen typ fatta.. Men iaf så efter den lilla skogsturen hade jag varit inne i både buskar och träd med Brutus haha, men vi kom ut, eller ja Quilla hoppade ut eftersom det var väldigt mycket lera. Men vi kom ut oskadda med alla barnen. Efter det red vi tillbaka och in på raksträckan och galopperade, sen upp för en lång backe och sen tillbaka in på Allebyvägen och hem. Roligt hade vi iaf, en bra sista dag med bästa Carro också. Nästa gång blir i September, kommer sakna henne :(

Väl tillbaka på Alleby med alla barnen fixade vi hästarna, sen typ gjorde jag inte så mycket innan jag hjälpte Carro när hon red gymkhana på sin nya ponny. Och sen vid 8 åkte jag hem igen. Lång men rolig dag. Imorgon ska jag bara vara hemma och typ städa och packa.. Vill egentligen till stallet imorgon också, men vet inte om det är någon idé. Men vi hörs, pussar / E

Carro och Addie :) (bild från film)


1 liten fråga

Kan inte du lägga ut bilder på dom nya ridskoleponnysarna? 
Din blogg är jätte bra :D
 
Svar: Jag tog faktiskt bild på dom idag för att dom som red ville se hur stora dom var på, så jo visst, det kan jag :) 
Tack, va glad jag blir :D 
 
 
 

Här ska det vara en rubrik

Sådär ja, nu ligger jag i sängen med datorn i knät redo för att kolla på film, igen haha. Men först tänkte jag slänga in ett inlägg till er.
Först åkte jag med mamma och handlade lite imorse. Sen körde hon ut mig till stallet vid typ 12, så började jag med att mocka hos Q och Ninja. Efter det gick jag och Maria upp till Alleby igen och så satt vi typ och pratade och sen typ va jag med dom, och kolla Carros gymkhana lektion för lägerbarnen, haha.. Så jag gjorde typ ingenting förut att gå runt och prata och va med dom i typ några timmar, sen iaf gick jag ner till Q vid halv 5. Fixade iordning henne och red i stora manegen. Det gick rätt bra i början, fast hon var lite stark, sen efter ett tag så var alla dörrar i manegen läskiga (?) knäppis.. Och sen en stund efter var dom inte lika farliga längre, asså haha :P Efter jag hade ridit skjutsade Hanna upp mig till Alleby och så kollade vi på dom 2 nya ridskoleponnysarna och Carros lilla nya ponny. Sen satt jag och snackade lite innan mamma hämtade mig vid 7 igen.

Imorgon blir det stallet igen, ingen ridning, men har inget att göra här hemma så jag kan lika väl åka dit. Och så får jag ju träffa Carro än sista gång på över 2 månader, helt sjukt :(
Kram på er / E


Prinsessorna


hej på er

Nämen hej på er. Ingen bloggning under dagen men nu så. Var ute i stallet typ mellan 1 och halv 2 tog med mig Q upp till stallet i regnet och så hon fick stå inne och torka medans jag torkade i cafet. Carro var lägerledare medans Helena, Maria, Felicia och Ellinor var hjälpredor så jag satt där och snackade med dom länge. När dom skulle ut och rida sen så gjorde jag iordning Q och red ute i paddocken tillsammans med Emma. Hon var fin, men lite spänd då det var 3 typ korpar i hagen bredvid som lät typ hela tiden. Var lite jobbigt att rida där ute kan jag ju säga.. Skulle inte riktigt gå ända ner i paddocken för att slippa lite av korparna iaf och sen fanns det 2 stora vattenpölar precis inför spåret på båda långsidorna, och denna lilla tjejen hatar med stort H vattenpölar.. Men jobbade iaf med lite skänkelvikningar, volter och det som gick typ haha. 
Efter det tog jag ner henne till hagen igen och mockade innan jag cyklad upp till Alleby igen och var där till 7. 
 
Imorgon blir det nog stallet igen, vet inte om jag ska rida eller inte men annars är jag väl bara där. Passa på att träffa alla innan jag åker iväg och så. Puss på er, kram / E
 
En väldigt gammal bild på mig och Helena <3

Tisdag idag

Godmorgon goingar. Vaknade för en stund sen och ska strax gå ner och äta frukost. Sen blir det att städa rummet lite innan jag cyklar iväg till stallet och tar med mig Q upp påvägen. Blir ett dressyrpass i manegen. Men vi hörs under dagen, ha det gött! Kramis


Lite fix

Då var denna måndagen slut och jag har bara varit hemma och gått runt och fixat lite. Vaknade runt 11 och åt en sen frukost, efter det satt jag framför tv:n och tog det lugnt en stund innan jag började fixa lite. Först plockade jag fram dom ridkläder som inte var rentvättade. Sen började jag skriva lite smått vad jag ska ha med mig, det jag kom på just då. Efter det putsade jag av mina stövlar och gick runt och små pillade men som jag även kan fastna i och hålla på länge med, haha.
Sen kom iaf mamma hem, så åt vi lite mat och sen har jag inte gjort så mycket. Kollat PLL under kvällen och så bara.

Imorgon ska jag ut till stallet för att rida Q. Så vi hörs imorgon, puss på er / E


Godmorgon

Nu har jag vaknat till liv och ska strax gå ner och äta lite frukost. Jag har inget planerat idag, så vi får se vad som händer. Det finns nog lite man kan fixa med här hemma om det inte dyker upp något annat. Ha en bra måndag, kram